Akur Dengan Status Shuib Sebagai Tunangan Orang, Tapi Peminat Pula Lebih Suka Zara Zya Berbanding Watie Jadi Pengganti Sarah

Apabila sesuatu perkara berkait tentang jodoh, ianya merupakan sesuatu perkara yang tidak boleh dipaksa. Kita tidak boleh mengikut kehendak kita semata-mata, kerana Jodoh adalah ketentuan yang Maha Esa. Siapa kita untuk bersuara tentang jodoh sekiranya Allah masih belum temukan kita dengan jodoh kita?

Apa yang dialui oleh setiap individu adalah ketetapan yang ditulis oleh Allah SWT. Apabila kita sudah menebalkan muka untuk mengenali seseorang itu, namun apabila sudah tertulis jodoh kita bukan bersama mereka, pasti akan terputus jua walaupun sudah bermacam-macam usaha dilakukan.

Setiap perhubungan yang tidak berhasil, percayalah pasti ada yang lebih baik menanti anda. Jangan sesekali wujud perasaan paksa memaksa kerana jodoh, tidak boleh dipaksa.

Kita hanya boleh merancang, tidak lebih daripada itu. Diharap kepada pembaca semua yang masih belum bertemu jodoh jangan lupa untuk sentiasa berdoa kepada Allah atas setiap apa yang direncanakan.

Jangan sesekali meletak harapan tinggi menggunung kerana apabila jatuh kita yang akan berasa peritnya.

Berbahas soal ini, sebelum ini pelakon cantik, Zara Zya baru-baru ini mengaku dirinya sedikit sebanyak terkena tempias netizen mengenai pertunangan rakan industrinya, Shuib dan Watie.

Kali ini, sekali lagi selebriti ini menafikan berkenaan dakwaan pernah menjalin hubungan dengan Shuib, Zara Zya mahu netizen berhenti membicarakan soal itu berikutan jejaka terbabit sudah bertunang dengan usahawan, Watie Hanifah.

Namun, menjengah ke ruangan komen sosial media, rata-rata warganet merasakan Zara ini lebih bersesuaian untuk digandingkan sebagai pasangan bercinta. Malah ada yang sentiasa mendoakan agar mereka ini berjodohan.

Bagaimanapun, memetik laporan berita Zara atau nama sebenar, Zainurul Razia Mohd Zainuddin menjelaskan, dia dan Shuib tidak pernah bercinta, sebaliknya, apa dipaparkan sekadar gimik mempromosikan perniagaan yang diusahakan bersama.

“Ada orang bertanya kenapa bukan Zara dengan Shuib? Kenapa itu dan kenapa ini? Saya hendak buat apa? Saya dengan Shuib bukan pernah ada apa-apa pun. Kami tidak pernah jalin hubungan.

“Sampaikan ada orang yang mahu menjodohkan, hendak atur hala tuju hidup saya dengan siapa.

“Sebelum ini, gosip saya dan Shuib, seperti orang tahu, sekadar kandungan untuk perniagaan kami,” katanya
Berikutan itu, Zara berharap peminat tidak lagi memperkatakan soal itu atau menggembar-gemburkannya.

“Pasangan hidup kita bukan orang lain yang tentukan… Kita sendiri. Saya tidak beritahu sesiapa pun, tiada siapa tahu.

“Usah terlalu seronok hendak mengatur kehidupan orang lain. Saya sangat harap semua orang berhenti bercakap mengenai saya dan Shuib.

“Saya juga mohon orang ramai menghormati kehidupan peribadi saya dan Shuib,” katanya.

Benarlah kata orang, cinta dan jodoh tidak boleh dipaksa-paksa. Cinta memerlukan keikhlasan daripada dua hati untuk saling menyayangi dan melengkapi.

Biarkan cinta itu sendiri yang membawa kita ke jalan yang benar dan lurus, bukan atas dasar hawa nafsu semata-mata. Cinta ikhlas kerana Allah akan menguatkan lagi cinta kita sesama insan.

Untuk rekod, pada 6 Mei lalu, Shuib bertunang dengan Watie pada majlis tertutup di kediaman usahawan berkenaan serta dijangka melangsungkan pernikahan pada 23 Jun depan.

The post Akur Dengan Status Shuib Sebagai Tunangan Orang, Tapi Peminat Pula Lebih Suka Zara Zya Berbanding Watie Jadi Pengganti Sarah appeared first on Murai MY.

Read More

Sumber Web: Murai MY

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.