Warning: fopen(/tmp/alcjlouHTxWd-4uHfy0.tmp): failed to open stream: Disk quota exceeded in /home/neotizen/public_html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 139

Warning: unlink(/tmp/alcjlouHTxWd-4uHfy0.tmp): No such file or directory in /home/neotizen/public_html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 142

“Makin Lingkup Industri Tanah Air “- Netizen Bimbang Dengan Nyanyian Ratu Farah Diva

Pengguna Tiktok mesti mengenali sang dia yang sering membuat parody dan pick up line kepada para pengemarnya iaitu tak lain tak bukan Ratu Farah yang merupakan Tiktokers terkenal yang sering menjadi perhatian orang ramai.

Hari ini merupakan pelancaran baharu lagunya yang bertajuk ‘Harga Naik Lagi’ dengan kerjasama Rusa Music Entertaiment. Namun, lagu tersebut mendapat kencaman orang ramai yang kerana dianggap sebagai menghancurkan industri muzik di Malaysia.

Rata-rata netizen kecam tindakan beliau dengan nyayian yang seolah-olah tidak serius dan menanggap industri muzik ini tempat untuk bersuka ria. Tapi, tidak hairanlah jika lagu yang pelik-pelik itu boleh viral dan terkenal kerana masyarakat sekarang suka akan kepelikan lain dari yang lain, ini Malaysia kan.

‘Sedih Makin Lama Makin Mengarut Lagu Yang Dikeluarkan’

Namun, adakah syarikat rakaman sekadar mahu meraih keuntungan sekali gus disifatkan boleh merosakkan kualiti industri muzik tanah air?

 

The post “Makin Lingkup Industri Tanah Air “- Netizen Bimbang Dengan Nyanyian Ratu Farah Diva appeared first on Murai MY.

Read More

Sumber Web: Murai MY

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.