Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by whitelisting our website.

Polis tembak lelaki ‘amuk’ serang warga emas guna parang

Mangsa ditembak selepas cuba menyerang polis. (Gambar Facebook)

KULIM: Polis menembak mati seorang lelaki yang mengamuk serta menyerang seorang lelaki warga emas menggunakan sebilah parang di Kampung Ulu Mahang, hari ini.

Timbalan Ketua Polis Kedah, Mohd Roze Shaari berkata kejadian berlaku pada kira-kira 11 pagi tadi, selepas pihaknya menerima maklumat daripada orang awam mengenai satu kejadian amuk di kampung berkenaan.

“Dua anggota polis bergegas ke tempat kejadian dan mendapati suspek berumur 44 tahun dipercayai berada di bawah pengaruh dadah, telah menyerang seorang lelaki warga emas di hadapan sebuah rumah hingga menyebabkan warga emas itu cedera di kedua-dua tangannya.

“Anggota polis cuba menenangkan suspek, namun suspek melarikan diri ke rumah lain yang terletak kira-kira satu kilometer dari tempat kejadian pertama dan terus masuk ke dalam bangsal di belakang rumah itu,” katanya pada sidang media di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kulim, hari ini.

Beliau berkata semasa memujuk suspek untuk menyerah diri, lelaki itu keluar dari bangsal dan cuba menyerang salah seorang anggota polis menggunakan parang.

“Seorang lagi anggota yang berada di situ melepaskan dua das tembakan untuk menyelamatkan rakannya. Tembakan mengenai bahagian sisi rusuk kiri suspek.

“Siasatan lanjut di dalam bangsal, menjumpai dadah serta beberapa peralatan dadah, dan penganggur itu didapati mempunyai dua rekod jenayah lampau termasuk kes narkotik,” katanya.

Mohd Roze berkata setakat ini pihaknya hanya menjumpai dua kelongsong peluru di tempat kejadian dan siasatan lanjut akan diteruskan.

Katanya proses bedah siasat akan dilakukan di Hospital Sultanah Bahiyah, Alor Setar dan kes disiasat mengikut Seksyen 307 Kanun Keseksaan.

Read More
Sumber Web: Tempatan – Free Malaysia Today (FMT)

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.