Site icon Neotizen News

PU Syed Tegur Pelakon Bangga ‘Followers’ Di IG Meningkat Selepas Kongsi Video Berendam Dengan Suami?

Pendakwah bebas, Pencetus Ummah (PU) Syed Mohd Bakri bin Syed Ishak atau lebih dikenali sebagai PU Syed tampil bersuara selepas tular video yang memaparkan adegan berendam dalam jakuzi pelakon wanita bersama suaminya yang juga pelakon dan usahawan.

Dalam pada itu, pelakon wanita berkenaan turut memberikan kenyataan kepada media tempatan bahawa jumlah pengikut di media sosial miliknya turut bertambah lebih puluhan ribu orang selepas berkongsi video berkenaan.

Tegur Pelakon Muatnaik Video Adegan Berendam Dengan Suami?

PU Syed, menerusi hantaran di Instagram, tindakan pelakon berkenaan yang rasa bangga berkongsi aksi intim bersama suami kepada umum disebut sebagai perbuatan mujaharah.

“Ada artis dengan bangga menyatakan follower nya bertambah setelah video intimnya dengan suami menjadi viral?

Perbuatan merakam aksi intim bersama pasangan dan dikongsikan dengan kepada netizen adalah satu pelanggaran kepada hukum! Ianya boleh disebut sebagai Mujaharah dengan maksiat.

Perbuatan mujaharah dengan maksiat iaitu melakukan maksiat secara terang-terangan adalah di antara dosa besar yang dicegah dalam agama.”-tegur PU Syed

“Tak Payah Nak Berbangga Bertambahnya Followers…”

Tambahnya lagi, pendakwah bebas ini turut menitipkan pesanan buat artis berkenaan untuk tidak merasa bangga dengan pertambahan pengikut di media sosial disebabkan video tersebut kerana pelakon tersebut telah menunjukkan contoh yang tidak baik kepada masyarakat.

“Buat artis tersebut, tak payah nak berbangga bertambahnya followers kerana ianya bukan indikator bahawa perbuatan kamu itu bagus dan baik kepada masyarakat, bahkan kamu telah menunjukkan contoh yang tidak baik kepada masyarakat dan ini adalah sebesar-besar musibah kepada ummat.

Tak cukup lagikah maksiat sentuh menyentuh dalam lakonan kononnya dengan izin suami itu..Kini kamu tambah lagi dengan perbuatan menyalahi adat dan agama ini.”-tulis PU Syed

View this post on Instagram

A post shared by SYED MOHD BAKRI SYED ISHAK BENYAHYA (@pusyed_official)

Apa komen anda?

The post PU Syed Tegur Pelakon Bangga ‘Followers’ Di IG Meningkat Selepas Kongsi Video Berendam Dengan Suami? appeared first on Murai MY.

Read More

Sumber Web: Murai MY

Exit mobile version