‘Saya Tidak Mati’- Aktres Yoo Joo Eun Meninggal Dunia, Tulis Nota Sebelum Bunuh Diri

Berita sedih datang dari dunia hiburan Korea Selatan. Pelakon Yoo Joo Eun meninggal dunia pada hari ini. Berita sedih ini dikongsikan oleh Yoo Han, adiknya menerusi laman Instagram pada hari yang sama.

Walaupun tidak menyebut secara jelas punca kematian Yoo Joo Eun, Yoo Han menyebut bahawa kakaknya meninggalkan nota bunuh diri.

Dipetik dari Soompi, dalam nota itu, Yoo Joo Eun mendedahkan bahawa dia tidak mempunyai semangat untuk hidup.

VIA Koreaboo

Beliau kemudian meminta keluarganya supaya kekal sihat dan dapat menjalani kehidupan seperti dahulu.

“Maaf kerana meninggalkan semua orang. Terutamanya ibu, ayah, nenek, dan kakak. Isi kepala saya menjerit bahawa saya tidak boleh meneruskan hidup,” tulis Yoo Joo-eun.

“Awak mungkin rasa kosong tanpa saya, tapi saya harap awak terus kuat. Saya akan terus memerhati anda semua dari atas. Tolong jangan menangis, ia tidak baik untuk kesihatan anda,” sambungnya.

“Saya telah menjalani kehidupan yang bahagia yang lebih daripada yang saya berhak. Sebab itu, cukup bagi saya. Ini sudah cukup. Jadi sila hidup tanpa menyalahkan lagi.

“Saya tidak mati, jadi semua orang, sila hidup dengan baik. Saya harap ramai orang dipanggil ke pengebumian saya, dan saya mahu melihat semua orang buat kali pertama dalam beberapa ketika dan menyemak sesiapa sahaja yang mengalami kesukaran.

“Tuhan mengasihi saya, jadi dia tidak akan menghantar saya ke neraka. Dia akan memahami perasaan saya dan mengambil berat tentang saya pada masa hadapan. Itulah sebabnya, semua orang, jangan risau.”-

Nota bunuh diri Yoo Joo Eun didedahkan kepada umum atas kehendak aktres itu.

“Saya memuat naik ini atas permintaan Joo Eun, dimuat naik oleh kakak saya,” tulis Yoo Han dalam keterangan muat naik.

Sementara itu, jenazah Yoo Joo Eun kini di dewan pengebumian Hospital Universiti Ajou. Keranda akan dibawa keluar dari rumah pengebumian pada 31 Ogos.

Nama Yoo Joo Eun dikenali selepas membintangi drama Korea Big Forest di tvN dan Joseon Survival Period di TV Chosun.

The post ‘Saya Tidak Mati’- Aktres Yoo Joo Eun Meninggal Dunia, Tulis Nota Sebelum Bunuh Diri appeared first on Murai MY.

Read More

Sumber Web: Murai MY

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.